De (witwas)risico’s van een Trust als rechtsfiguur

Volg de workshop online en laat u meenemen in deze fascinerende wereld. Zodat u de opgedane kennis kan toepassen in uw dagelijkse praktijk en betere analyses kan opstellen. Deze investering zal uw kennis vergroten en uw analyse-oog scherper maken. Aan het eind van de workshop ontvang je een up-to-date checklist met risico-indicatoren van offshore vennootschappen.

Unboxing the trust als rechtsfiguur

De trust wordt vaak gebruikt in internationale fraudezaken, veelal in de top van een structuur. Maar wat is nu precies een trust? Er bestaat nog steeds veel onbegrip over deze Anglo-Amerikaanse rechtsfiguur.

Tijdens deze training staat de trust als rechtsfiguur centraal. De trust kent u wellicht als instrument om een erfenis in onder te brengen. Of de trust in relatie tot het trustregister. De trust is een legaal instrument dat echter ook wordt misbruikt door fraudeurs. Om de opbrengsten van misdrijven in onder te brengen en de ware identiteit van de UBO te verhullen. In het kader van de Wet ter voorkoming van witwassen en terrorisme (Wwft) is het noodzakelijk kennis te hebben van de trust en de risico’s. Ook DNB wijst op de risico’s van het gebruik van een trust.

Hoe werkt een trust, welke risico’s zijn eraan verbonden en waar moet je op letten? Op al deze vragen gaan wij antwoord geven. Dit wordt mede gedaan aan de hand van diverse praktijkzaken. Wij hebben zelf een trust ingesteld en kunnen mede vanuit deze ervaring antwoord geven op deze vragen. 

Verder is er nogal eens spraakverwarring rondom de begrippen trust, trustkantoor en trustee. Tijdens de training gaan wij dieper in op deze begrippen, die wezenlijk een andere betekenis hebben. Paul Wilbrink, voormalig directeur van een trustkantoor, sluit aan op persoonlijke titel en schept duidelijkheid.

Onderwerpen

Resultaat

Docent

Mr. Dr. Jan van Koningsveld is jurist met een jarenlange opsporingsachtergrond. Hij was vanaf 1985 tot 2010 verbonden aan de FIOD, onder andere als rechercheur. In oktober 2015 is Jan gepromoveerd aan Tilburg University. Hij beschrijft als eerste de wijze waarop en de schaal waarop misbruik van offshore vennootschappen plaatsvindt. Hij is de auteur van het boek “De offshore wereld ontmaskerd.” Van Koningsveld is nu als directeur-onderzoeker-trainer werkzaam voor het Offshore Kenniscentrum (OKC) in Almere.

Investering

De investering voor deze training bedraagt € 99,- exclusief 21% BTW.

FACTUUR
Na inschrijving ontvang je van ons de factuur voor de training. Wij verzoeken je deze uiterlijk twee weken voor aanvang training te betalen.

 

Indien de factuur voor aanvang training niet is voldaan kan er niet worden deelgenomen aan de training.

ANNULERINGSVOORWAARDEN
Tot twee weken voor aanvang kunt u kosteloos annuleren. 

Bij annulering binnen twee weken tot 5 werkdagen voor aanvang betaalt u 50% van het totaalbedrag. Bij annulering binnen 5 werkdagen voor aanvang wordt er geen resititutie gegeven. Wel mag u een andere collega laten deelnemen

Inschrijving training "De (witwas)risico's van een trust"

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp