Analyseren van fiscale structuren – Van belastingontwijking tot belastingontduiking – open inschrijving

Tijdens training staan internationale (fiscale) structuren centraal. We behandelen de drie basisstructuren: dividend, lening en royalty structuur. Aan de hand van praktijkvoorbeelden zoals Uber, Google en een MKB-casus worden de structuren uitgelegd. Daar tegenover worden illegale structuren belicht. Ook de structuur en enkele transacties van Holleeder/Paarlberg wordt besproken. Door te weten hoe legale structuren in elkaar zitten kunt u sneller risicovolle structuren herkennen. Ook besteden we aandacht aan de vraag wat Nederland fiscaal zo aantrekkelijk maakt.

Algemeen

Fiscale risico’s spelen anno 2021 een steeds grotere rol bij financiële instellingen, opsporing en toezichthouders. Voorheen was een structuur fiscaal legaal of illegaal. Tegenwoordig wordt er in de media gesproken over agressieve taxplanning. Multinationals als Apple en Google hebben een effectieve belastingdruk van minder dan 1%. Iets wat we maatschappelijk onbetamelijk vinden en waar de Europese commissie boetes oplegt voor ‘oneigenlijke staatssteun’.

Maar waar ligt de grens? Welk deel van uw cliëntportefeuille heeft een verhoogd risico op belastingontduiking? DNB verwacht een nadere onderzoekinspanning van u. Hoe geef je dat vorm als compliancemedewerker? En welke maatregelen moet u binnen uw organisatie nemen? Tijdens deze training krijgt u handvatten aangereikt om dit thema goed te kunnen invullen. Aan de hand van recente praktijkzaken krijgt u meer zicht op de problematiek.

Tijdens dit onderdeel staan internationale (fiscale) structuren centraal. We behandelen de drie basisstructuren: dividend, lening en royalty structuur. Aan de hand van praktijkvoorbeelden zoals Google en Apple worden de structuren uitgelegd. Daar tegenover worden illegale structuren belicht. Ook de structuur en enkele transacties van Holleeder/Paarlberg wordt besproken. Door te weten hoe legale structuren in elkaar zitten kunt u sneller risicovolle structuren herkennen. Ook besteden we aandacht aan de vraag wat Nederland fiscaal zo aantrekkelijk maakt.

Onderwerpen

Uw Investering

Uw investering voor deze training bedraagt € 449,- exclusief 21% BTW.

FACTUUR
Na inschrijving ontvang je van ons de factuur voor de training. Wij verzoeken je dezen inschrijving te betalen.

Indien de factuur voor aanvang training niet is voldaan kan er niet worden deelgenomen aan de training.

ANNULERINGSVOORWAARDEN
Tot een week voor aanvang kunt u kosteloos annuleren. Bij annulering binnen een week voor aanvang training wordt er geen resititutie gegeven. U kunt wel iemand anders laten deelnemen. Wij verzoeken u dan contact op te nemen.

Docent

Mr. Dr. Jan van Koningsveld is jurist met een jarenlange opsporingsachtergrond. Hij was vanaf 1985 tot 2010 verbonden aan de FIOD, onder andere als rechercheur. In oktober 2015 is Jan gepromoveerd aan Tilburg University. Hij beschrijft als eerste de wijze waarop en de schaal waarop misbruik van offshore vennootschappen plaatsvindt. Hij is de auteur van het boek “De offshore wereld ontmaskerd.” Van Koningsveld is nu als directeur-onderzoeker-trainer werkzaam voor het Offshore Kenniscentrum (OKC) in Almere.

Inschrijving training "Analyseren van fiscale structuren"

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp