Luxleaks legt geheime Luxemburgse belastingafspraken bloot

Luxleaks

6 november 2014

Hoe wordt Luxemburg ingezet bij internationale belastingontwijking? Trouw brengt hierover een drietal artikelen onder het kopje “Luxleaks”.

Jan van Koningsveld zegt over de casus van kledingbedrijf WE: “Het gaat hier om een internationale ontwijkingsstructuur waarbij gebruik wordt gemaakt van vennootschappen in verschillende landen. Aan de top van deze structuur staat een vennootschap op de Britse Maagdeneilanden waarvan niet duidelijk is wie de aandeelhouders zijn. Het probleem bij dergelijke internationale structuren is dat er meerdere belastingdiensten bij betrokken zijn. Iedere belastinginspecteur ziet maar een deel van de structuur en niet het gehele plaatje”…Lees hier het gehele artikel. De winst van WE – TROUW

Het International Consortium of Investigative Journalist (ICIJ) heeft de beschikking gekregen over 28.000 uitgelekte documenten. Nader onderzoek van Trouw geeft inzicht in de deals met de Luxemburgse belastingdienst. De afspraken zijn namens de bedrijven gemaakt door Price waterhouse Coopers. Het betreft hier zogeheten rulings. In de artikelen worden meerdere casussen behandeld.

Luxleaks: Belastingvlucht bedrijven onthuld – Trouw

Hoe het zit met belastingconstructies – TROUW

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Ja, ik meld me aan voor de OKCNL nieuwsbrief

* indicates required
Kies uw taal voor de nieuwsbrief *

Recent posts