Nederlandse rechtsvormen, risico’s en fraudevormen

Nederlandse rechtsvormen, risico’s en fraudevormen

Voor uw organisatie is het van belang alles te weten over uw klanten. Immers, u moet bepalen of en waar er risico’s zijn. Of het nou gaat over de rechtsvorm binnen de opgezette structuur, specifieke transacties, landenriscio’s of vaststelling van de UBO.

In het handelsregister zijn ruim 2,6 miljoen ondernemingen ingeschreven. Nederlandse rechtsvormen maar ook 7,5 duizend buitenlandse rechtsvormen. Regelmatig verschijnen er nieuwsberichten over Stichtingen die gebruikt worden voor terrorismefinanciering, Coöperaties die in relatie worden gebracht met belastingontduiking en een complex netwerk van BV’s, opgezet om geld wit te wassen. En u vraagt zich af welke signalen er zijn om de fraude eerder te herkennen.

Tijdens deze training leert u alles over Nederlandse rechtsvormen, risico’s, transactiepatronen en fraudesignalen. Ook worden relevante fiscale aspecten behandeld rondom de Inkomstenbelasting en de Vennootschapsbelasting.

Bij iedere vorm wordt gekeken naar de eigenaren en betrokken organen zoals bestuurders en aandeelhouders. Dit is alles met als doel om goed te kunnen bepalen wie de UBO is. Na deze training bent u op de hoogte van alle ins- en outs van Nederlandse rechtsvormen.

download informatie

direct inschrijven

Menu